Гоце Делчев · Избори » Архив » Избори за Народно събрание 2017 » Съобщения

Съобщения

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[20.02.2017]

СЪОБЩЕНИЕ ДО ИЗБИРАТЕЛИТЕ

Община Гоце Делчев информира, че:

съгласно чл. 3, ал. 1 от Изборния кодекс Гласуването е задължително, извършва се лично от избирателя и представлява изпълнение на гражданския му дълг.

на 11 март 2017 г. изтича срокът, в който избирател, чийто постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, може да поиска да бъде вписан в избирателния списък по настоящ адрес. Искането се прави писмено до кмета на съответната община, кметство или кметски наместник по настоящ адрес или чрез електронно заявление през интернет страницата на съответната община по настоящия адрес на лицето (Приложение №12-НС). След вписване на избирател в избирателния списък по настоящ адрес не може да му се издава удостоверение за гласуване на друго място

на 11 март 2017 г. изтича срокът, в който избирател с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение, но желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия, заявяват желанието си в писмена форма чрез заявление по образец (Приложение №14-НС) или чрез електронно заявление през интернет страницата на общините по постоянния им адрес или настоящия им адрес в случаите, когато своевременно е направено искане по чл. 36 от ИК

на 18 март 2017 г. изтича срокът, в който избирател/гласоподавател подава до кмета на общината/кметство заявление за отстраняване на непълноти и грешки в изборните списъци (Приложение №8-НС), подписано саморъчно и изпратено по пощата, факс или чрез електронно заявление през интернет страницата на съответната община по постоянен адрес.

на 20 март 2017 г. изтича срокът, в който избиратели с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение и желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия, но не са подали заявление в срока по чл. 37, ал. 1 от ИК, може да гласуват с подвижна избирателна кутия, ако заявят това и при условие че на територията на населеното място е назначена подвижна СИК. Заявлението се подава в писмена форма по образец (Приложение №14-НС), подписано саморъчно и изпратено по пощата, факс или чрез електронно заявление през интернет страницата на съответната община по постоянен адрес или настоящия им адрес в случаите, когато своевременно е направено искане за вписването им в избирателния списък по настоящ адрес.

В изборния ден 26.03.2017 г. от 09.00 ч. могат да бъдат подавани заявки за осигуряване на транспортно средство от избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването на тел. 0889 232445 и в сградата на Общинска администрация Гоце Делчев, гр. Гоце Делчев, ул. „Царица Йоанна" №2.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ